بیانیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران: اظهارات ترامپ، نشانه دیگری از رویکرد مزوّرانه سیاستگزاران آمریکا نسبت به ملت‌های منطقه است ترامپ: در حال تلاش برای دستیابی به توافقی با ایران هستیم تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران «ویتکاف» و «روبیو» عازم استانبول می‌شوند بقایی: تناقض‌ها در مواضع، نشانه جدّیت و حسن نیّت آمریکایی‌ها در روند مذاکرات نیست هشدار انصارالله به ۲ شرکت هواپیمایی برای پرواز به فرودگاه بن گوریون کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد ترامپ: الجولانی اسرائیل را به رسمیت خواهد شناخت اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم سخنگوی وزارت خارجه: نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی جمعه برگزار خواهد شد دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد

افشاگری مشاور ترامپ درباره توطئه جدید آمریکا در سوریه

در سایه تشدید اعتراضات در استان السویداء سوریه به دلیل مشکلات اقتصادی که از تبعات تحریم‌های تحمیلی آمریکا است، مشاور رئیس جمهور سابق آمریکا، از توطئه جدید واشنگتن علیه سوریه با بهره‌برداری از این اعتراضات پرده برداشت.
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۹ - ۲۷ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 18
کد خبر: ۲۰۴۴۵۱

به گزارش راهبرد معاصر، از نزدیک به یک ماه پیش،تشدید مشکلات اقتصادی ناشی از جنگ، تحریم‌های واشنگتن و اشغال میادین نفتی سوریه از سوی آمریکا، دور جدید اعتراضات در جنوب سوریه و به طور مشخص در استان‌های السویداء و درعا را کلید زده است. در حالی که در جریان سالهای نخست جنگ علیه دمشق، استان السویداء و اقلیت دروزی آن در کنار دمشق و علیه گروه‌های تروریستی بودند، امروز به نظر می‌رسد که مشکلات اقتصادی، مداخله طرف‌های خارجی و فعالیت مشکوک برخی طرف‌های داخلی زمینه آغاز اعتراضات ضد دولتی را فراهم کرده است.

 

در سایه تشدید اعتراضات ضد دولتی در استان السویداء سوریه، «ولید الفارس» یکی از مشاوران رئیس‌جمهور سابق آمریکا در امور خاورمیانه در خصوص رایزنی‌های جاری در آمریکا در خصوص این استان، فاش کرد: رویکرد به سمت اعلام السویداء به عنوان یک منطقه آزاد تحت حاکمیت خودمختار است. منطقه‌ای که تحت حاکمیت دروزی‌ها و هم مرز با اردن قرار گیرد، این منطقه راهبردی بین پایگاه آمریکایی در التنف و بلندی‌های جولان قرار دارد.

 

استان السویداء در سوریه تنها استانی است که دروزی‌ها در آن اکثریت دارند و بر اساس آخرین سرشماری صورت گرفته، فقط سه درصد جمعیت سوریه را دروزی‌ها تشکیل می‌دهند.

 

وی که شهروند آمریکایی مسیحی و مارونی لبنانی الاصل است به عنوان یک تحلیلگر امور امنیت ملی در شبکه آمریکایی فاکس نیوز، مدعی شد که «رهبران السویداء» در گفت‌وگو با آمریکایی‌ها به صورت علنی مخالفت خود را با «حضور نیروهای ایرانی» در منطقه صحبت کردند. یک دولت محلی تشکیل خواهد شد تا مسؤولیت اداره این منطقه، تامین خدمات و امنیت آن را برعهده گیرد.

 

این مشاور رئیس‌جمهور آمریکا در امور خاورمیانه تصریح کرد: احتمال زیادی وجود دارد که دولت آمریکا با ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز السویداء موافقت کند و گفت‌وگو در حال حاضر در واشنگتن در این خصوص ادامه دارد.

 

این در حالی است که به باور تحلیلگران، آمریکا با همراهی برخی متحدان اروپایی و منطقه‌ای خود به دنبال آن است که بشار اسد را مجبور کند برای فائق آمدن بر مشکلات اقتصادی و اعتراضات داخلی که از تبعات آن است؛ عقب‌نشینی و از محور مقاومت فاصله بگیرد و در نهایت با اجرای قطعنامه ۲۲۴۵ شورای امنیت و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، آماده انتقال قدرت سیاسی شود. اما انتظار می‌رود که در سایه شکست سناریوی مشابه آن در عراق و لیبی، اسد تن به این امر ندهد لذا در کوتاه مدت انتظار می‌رود فشارهای اقتصادی علیه دمشق افزایش یابد و دامنه اعتراضات داخلی گسترش یابد و در برخی مناطق حتی به خشونت کشیده شود.

 

پیشتر «سعید فارس» تحلیگر امور امنیت اجتماعی و ملی سوریه، فاش کرده بود: «آمریکا، انگلیس، فرانسه و قطر در پشت پرده تحریک مردم در "السویداء" و به صف کردن آن‌ها علیه دولت سوریه برای بازگرداندن هرج و مرج در این کشور، قرار دارند..آمریکا، انگلیس و فرانسه تلاش کردند تظاهرات‌های [ضددولتی] را به حرکت درآورند تا حضور طولانی‌تر نیروهای اشغالگر، در اراضی سوری و تداوم سرقت سرمایه‌های ملت سوریه را تضمین کنند»./ فارس

ارسال نظر